Monday, 6 August 2012

Jom jadi 'baby'

Assalamualaikum
Tajuk post kali ni jom jadi 'baby'..jangan salah paham lak jadi baby tu amende...bukan suruh jadi comel ke ape ke..tapi nak suruh kita jadi macam baby seperti fitrahnya..tahu tak fitrah baby tu suci daripada dosa..
Waktu bulan mulia ni amik kesempatan untuk jadi 'baby'-tiada dosa...sebab bulan ni senang nak dapat pahala..sekali buat dapat satu pahal diDARAB dengan 70...cube kire sket kalau korang buat pahala...dah bape bnyk nk didarabkan nnt..
Sebab tu lah hari raya tu orang kata hari yang mulia sebab ALLAH nak kasi kita kesempatan kat kita waktu ramadhan buat amal banyak2 supaya bila keluar bulan ramdhan kita jadi 'baby'-tiada dosa.. paham x??

Then, jom kita ramai2 bersama-sama tambah amalan dan hapuskan dosa kita supaya jadi seperti 'baby'-tiada dosa... 



No comments:

Post a Comment