Wednesday, 26 December 2012

Kesian Adik Aku..

Assalamualaikum
Hehe..dah lama  x update blog ni sampai ade orang tu tnye..hahha..cdang nk update besok tapi esok dah ada trip pergi balik Perlis(tempat kelahiranku)..
Rabu minggu lepas kalau tak silap..kami sekeluarga pergi mahkamah syariah rendah klang..uruskan pasal abang yap a.k.a. oyak kayo..then kitorang gerak pergi shah alam..
Tiba-tiba kakak aku pandang arah aku, dia cakap ngan muka sedih.
"Kesian nya adik aku" 

Muka aku blur giler.

"Hey bukan kaulah jangan nak perasan sangat"

Mata aku tertumpu kat satu poster besar kat atas bangunan KWSP Shah Alam
(tu pun nak bagi tahu)


  Subhanallah..saudara-saudara kita di sana sedang bemati-matian berperang..skesiaan nya aku tengok..apa yang aku buat kat malaysia ni sedangkan saudara aku..adik-adik aku...Ya ALLAH.. 
Sedangkan kita di sini aman damai tanpa peperangan..tidak perlu berasa sakit untuk hidup..mereka di sana dipukul, ditembak, diseksa...Subhanallah~~



Tapi apa yang kita lakukan di negara kita..?? 
duduk didepan laptop bukak fb/twitter (mention diri sendiri sebenarnya) 

Tak ada kesedarankah kita?? 
 Apa yang boleh kita lakukan hanya berdoa, berdoa dan terus berdoa...memohon kesejahteraan saudara-saudara kita di sana..agar dapat membebaskan Masjidil Aqsa dari kekejaman Israel...dan diberi kekuatan kepada saudara-saudara kita disana untuk terus berjuang di jalan ALLAH..In sya allah...


Semoga kita mendapat barakah oleh ALLAH atas usaha yang kita lakukan.. 
 AMIN YA RABB..

3 comments:

  1. emmm... im glad bcause its me who said that .. haha :D

    ReplyDelete
  2. Kesina betul tengok adik adik kita kat Gaza tu :'(

    ReplyDelete